Zonnevlekken op de huid verwijderen – Eenvoudige handleiding voor het verwijderen van zonnevlekken

 

De zon is een prachtig geschenk van de natuur, maar het kan ook een vloek zijn voor je kostbare huid. Zonlicht is een van de beste bronnen van vitamine D en kan zelfs slechte acne verlichten. Het draagt echter ook veel bij aan huidbeschadiging. Huidkanker, ernstige zonnebrand, droge huid, voortijdige rimpels, zonnevlekken en verkleuring zijn slechts enkele van de meest voorkomende effecten van overmatige blootstelling aan de zon. Zonnevlekken zijn niet alleen onaantrekkelijk, ze kunnen je ook vroegtijdig verouderen.

Zonnevlekken zijn een slinkse toestand. De effecten van extreme blootstelling aan de zon in je jeugd zullen pas zichtbaar worden als je waarschijnlijk 50 bent, waardoor je gaat geloven dat het oké is om jezelf bloot te stellen aan de zon wanneer je maar wilt. De zonnebrand die u de afgelopen jaren heeft opgelopen, kan lang duren voordat de effecten zichtbaar worden op uw Opalescence 16huid, in de vorm van zonnevlekken. Deze vlekken worden rechtstreeks veroorzaakt door het resultaat van pigmenttransformatie. Wanneer de vetzuren en eiwitten oxideren, treedt er pigmentmutatie op.

Er zijn tal van methoden beschikbaar om zonnevlekken op de huid te verwijderen. Technieken zoals bevriezing van de huid, schuren en laserchirurgie zijn slechts enkele van de meest gebruikte methoden om vlekken op de huid te verwijderen. Uw dermatoloog zou echter openlijk met u moeten kunnen praten over de gevolgen van deze technieken. Deze methoden kunnen externe schade aan uw huid veroorzaken die mogelijk huidontsteking kan veroorzaken en zelfs permanente littekens kan achterlaten. Laserverwijdering brengt minder risico met zich mee vanwege de snelle genezingstijd, maar het prijskaartje kan erg hoog zijn.

Huidbleken is misschien wel de meest populaire behandeling om zonnevlekken op de huid te verwijderen. Het bleken van de huid is vooral effectief voor mensen die al een lichtere huid hebben, maar het kan irritatie veroorzaken bij mensen met een donkere huidskleur vanwege het actieve bleekmiddel hydrochinon. Het is een versterkend middel waar de meeste huidbleekproducten rijk aan zijn. Hydrochinon bevordert vijandige reacties in een donkere huid die geconcentreerd is met melanine, wat kan leiden tot meer huidverkleuring. Het gebruik van een bleekmiddel moet worden gecombineerd met het gebruik van zonnebrandcrème, aangezien de zon het bleekmiddel in het product kan vernietigen.

Chemische peeling en microdermabrasie worden nu op grote schaal gebruikt om zonnevlekken op de huid te verwijderen. Chemische peeling maakt gebruik van een oplossing om door de zon beschadigde huid te verwijderen. Hierdoor kan er weer een frisse en gezondere huid ontstaan. Microdermabrasie maakt gebruik van delicate aluminiumoxide-spray om uw huid voorzichtig te ontdoen van beschadigde cellen. Dode en gewonde huid wordt tijdens de operatie geëlimineerd. Chemische peeling is effectiever in het verwijderen van zonnevlekken, maar microdermabrasie is minder ingrijpend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *