De verschillende soorten bedelarmbanden die u kunt kopen

Er is ongetwijfeld een groeiende trend naar bedelarmbanden. Deze ooit populaire vorm van aandenken is nieuw leven ingeblazen dankzij designermerken die het concept hebben overgenomen en het opnieuw op de markt hebben gebracht als een gestroomlijnd modestatement.

Er zijn veel verschillende soorten bedelarmbanden, maar de belangrijkste soort die wordt aangeboden lijkt een zilveren slangenketting te zijn. Aan deze armband kunnen een groot aantal bedels worden geschoven. De oorspronkelijke vorm van deze armbanden was meestal gemaakt van zilveren of gouden schakels en bedels konden aan elke schakel worden geklikt. De nieuwe armbandstijl biedt echter een veiligere vorm van het bevestigen van bedels aan de armband. In plaats van de bedels op de kettingschakels te klikken, schuif je bedels op de bracelets armband via het gat dat ze in het midden hebben. Daarnaast gebruiken merken als Pandora bedels met schroefdraad. Deze draadjes zitten aan de binnenkant van het gaatje dat door het midden van de bedel loopt. Dit betekent dat je de bedel op de armband schroeft, wat kan helpen om hem veilig te houden.

Armband Sluitingen

Niet alleen zijn de bedels tegenwoordig steviger aan de armbanden bevestigd, maar de armbanden zelf hebben ook verschillende soorten sluitingen. Karabijnsluitingen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende. Deze zijn vrij standaard voor armbanden en hebben een trigger-opening die heel gemakkelijk te gebruiken is. Vanwege het gemak van het openen van de sluiting verkopen veel fabrikanten van bedels echter ook veiligheidskettingen voor hun armbanden. Deze bieden extra veiligheid om de armband vast te houden als de karabijnsluiting open springt. Andere bedrijven gebruiken hun eigen speciale sluitingen, zoals de Pandora-sluitsluiting. Deze stijl van sluiting opent als een tweekleppig schelpdier en is ongelooflijk strak en daarom moeilijk uit elkaar te halen. Afhankelijk van het merk bedelarmband dat u koopt, kunt u zelfs een sluiting kiezen die is gemaakt met een andere afwerking dan die van het hoofdgedeelte van de armband. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om sterling zilveren armbanden met gouden sluitingen te kopen.

Armband soorten

Bedelarmbanden komen ook beschikbaar in een grote verscheidenheid aan verschillende materialen. Terwijl de merkloze varianten meestal verkrijgbaar zijn in sterling zilver, verkopen grotere merken zoals Trollbeads en Links of London ook bedelarmbanden gemaakt van 18kt goud, geverfd leer en zelfs touw. Zilveren armbanden kunnen vaak worden gekocht met een hoogglans of matte afwerking en er zijn zelfs geoxideerde zilveren armbanden beschikbaar. Deze armbanden hebben door het oxidatieproces een bijna zwarte uitstraling.

Uw maat kiezen

Het laatste punt dat over bedelarmbanden moet worden gezegd, is ervoor te zorgen dat u de juiste maat krijgt. Onthoud dat je armband een aantal bedels moet kunnen dragen en dat je dus niet wilt dat hij te strak om je pols zit voordat je begint. Om erachter te komen welke maat bedelarmband je moet kopen, moet je je pols opmeten met een meetlint of een touwtje. Zodra u deze meting heeft, voegt u tussen de 2 en 3 cm toe aan de lengte. Als je begint met het toevoegen van bedels aan je armband, zullen ze ervoor zorgen dat de armband strakker aanvoelt. Houd er echter rekening mee dat armbanden met slangenketting tot 1 cm kunnen uitzetten onder het gewicht van de bedels. Armbanden gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer en touw gaan na verloop van tijd nog meer rekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *